top of page
Dry needling berchem antwerpen
Ontdek de voordelen van
Dry Needling

Heeft u last van spierpijn, triggerpoints of chronische klachten die uw dagelijks leven beïnvloeden? Dry Needling kan het antwoord zijn waarnaar u op zoek bent. In onze praktijk bieden we deze innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde therapie aan om u te helpen pijn te verminderen en de functionaliteit te herstellen.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een techniek waarbij fijne naalden worden gebruikt om triggerpoints en gespannen spieren te ontspannen. In tegenstelling tot acupunctuur richt Dry Needling zich specifiek op spierknopen en verklevingen, wat leidt tot directe verlichting van pijn en verbetering van de spierfunctie. Onze therapeuten zijn getraind in de meest effectieve methoden van Dry Needling, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

 

Bewijs voor de effectiviteit van Dry Needling

Uit studies blijkt dat Dry Needling effectief kan zijn bij het verminderen van spierpijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van spierherstel. Het is een evidence-based behandeling die wereldwijd door kinesisten wordt gebruikt om diverse aandoeningen te behandelen, waaronder myofasciale pijn, hoofdpijn, sportgerelateerde blessures.

Waarom kiezen voor Dry Needling?

Dry Needling biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele behandelingen:

- Snelle Pijnverlichting: De naalden stimuleren de bloedstroom en ontspannen gespannen spieren, wat leidt tot onmiddellijke verlichting van pijn.

- Verhoogde Mobiliteit: Door het losmaken van triggerpoints en verklevingen kunnen gewrichten en spieren weer vrijer bewegen.

- Kortere Hersteltijd: Veel patiënten merken dat ze sneller herstellen en sneller hun normale activiteiten kunnen hervatten.

 

Uw gezondheid is onze prioriteit

In onze praktijk staat uw welzijn centraal. We beginnen met een grondige evaluatie om te bepalen of Dry Needling geschikt is voor uw situatie. Tijdens de behandeling zorgen we voor een comfortabele en veilige omgeving, met aandacht voor hygiëne en patiënttevredenheid.

Als u klaar bent om uw pijn te verminderen en uw mobiliteit te verbeteren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken.

We kijken ernaar uit om u te helpen bij het bereiken van een pijnvrij en actief leven!

bottom of page